2010. szeptember 3., péntek

Hajból készült ékszerek















Mint arról már korábban beszámoltam Polly Shulman a Rajongás című ifjúsági könyv szerzőjének különös hobbija van. Emberi hajból készült viktoriánus ékszereket gyűjt.

Kerestem pár képet ezekről az ékszerekről és más különböző dísztárgyakról és van amelyikről meg nem mondanám így kép alapján, hogy haj is van benne, de van olyan is amitől fel áll a szőr a hátamon. A legtöbb szerintem emlékezési okokból készült, valami személyesebb egy fényképnél. Akad közte néhány ami tetszik is, például a gyűrű vagy a bross (le vnanak zárva üveggel még jó hogy jobban tetszik, nem lehet hozzáérni), de a karkötővel, a lenti családi képpel és a bizarr fenti kitűzővel nem tudok mit kezdeni, nekem az már sok.
Ha valakinek nagyon megtetszett ez a különös gyűjtőszenvedély és megadatik neki, hogy ellátogasson Missouriba (USA) akkor feltétlen keresse meg a Leil's Hair Museum-ot. A képek nagy része onnan származik.




















A végére pedig egy igen különös dolog: a családi fénykép körül a keret fogságában a képen látható lányok, asszonyok hajából készült emlék látható. Érdekes...











Nincsenek megjegyzések: