2010. február 23., kedd

Kaki szag semlegesítő a pelenkások bőrére


Bree Despain egy amerikai első könyves írónő, akinek tavaly decemberben jelent meg tini fantasy könyve, ami a The Dark Divine címre hallgat. Volt szerencsém olvasni, szerintem elég jó kis könyv, de aki nem hiszi olvasson utána, az Amazonon is elég jó értékeléseket kapott. :)) 


Az írónő blogja most már nem csupám a könyvét és az azzal kapcsolatos infókat osztja meg az olvasókkal, hanem a férje és barátai legújabb találmányát is a LITTLE STINKER névre hallgató baba pospi szagsemlegesítőt is.... :))
Az ötlet otthonukbanm saját tapasztalatból született meg, aminek eredményét aztán a férj és barátai közös munkával teremtett meg. Itt nem is állnak meg, azt tervezik hogy szélesebb körű baba-mama termékeket is fognak kínálni a jövőben. 

Ha valakit bővebben is érdekel ez a termék akkor látogasson el ide: http://www.littlestinkerusa.com/

És a vállalkozásnak blogja is van: http://littlestinkerblog.blogspot.com/

Ez a tök jó Amerikában, ha kitalálsz valamit, megdolgozol érte, akkor még esélyed is lehet a sikerre :)

Ha valakit érdekel a teljes háttértörténet akkor azt meg itt olvashatja, ugyanitt pedig zt is megtudhatod hogyha terjeszted te is az "igét" akkor nyerhetsz könyvet is: http://www.breebiesingerdespain.blogspot.com/


2010. február 18., csütörtök

Kávézók hada Budapesten

A sok vaklárma után úgy tűnik most már tényleg nyílik egy Starbucks kávézó a belvárosban.

Az eddigi híresztelésekkel ellentétben azonban nem egy belvárosi boltban kezdi meg a hódító körútját, hanem a Westend egyik üzletében.  (Forrás) Pontos nyitásról még nincs infóm.



Magam is kedvelem a Starbucksot, de a külföldi tapasztalatokból kiindulva elég drága. Miután volt szerencsém kipróbálni a Tim Hortons kávézót is (a jeges Cappucchinojuk egyszerűen mennyei), én a magam részéről azt sajnálom inkább, hogy az még nem nyitott egyetlen üzletet sem Észak Amerikán kívül. :( Van olyan finom kávéjuk mint a Starbucksnak és mégis jóval olcsóbb amit kínálnak.


Kanadában a két üzlet hasonló rivalizálási fokra jutott mint nálunk a Tesco és az Auschan. Ahol az egyik nyit egy boltot, ott előbb vagy utóbb a másik is megjelenik.

A Costa kávézót - ami mostanában robbant be hozzánk - még ki sem próbáltam. Nem sokára azt is megkóstoljuk. :)  Bár eddig itthoni kínálat terén a Coffe Heaven nyerte el a tetszésemet. Az alkoholmentes Mojitojuk valami fenomenális :))

2010. február 15., hétfő

Nyerj egy könyvet! (2)

Újabb könyvnyerési lehetőség!

Ha szeretted Maggie Stiefvatertől a Shiver című könyvet és szívesen elolvasnád a folytatást (lehetőleg minél előbb), akkor az írónő játéka most kifejezetten jól jön neked!!

(Angolul tudók előny)

9 példányt fog kisorsolni ebből kettőt mi tengerentúliak is kaphatunk ha szerencsések vagyunk.
Bár azt érdemes tudni, hogy ezek nem a végleges kiadói változatok hanem Advanced Reader Copy (ARC).

Kattintsatok az alábbi linkre és ott minden leírva találtok!


Leírás a Lingerről:

Linger Cover LargeIn Maggie Stiefvater's Shiver, Grace and Sam found each other.  Now, in Linger, they must fight to be together. For Grace, this means defying her parents and keeping a very dangerous secret about her own well-being. For Sam, this means grappling with his werewolf past . . . and figuring out a way to survive into the future. Add into the mix a new wolf named Cole, whose own past has the potential to destroy the whole pack.  And Isabelle, who already lost her brother to the wolves . . . and is nonetheless drawn to Cole.

At turns harrowing and euphoric, Linger is a spellbinding love story that explores both sides of love -- the light and the dark, the warm and the cold -- in a way you will never forget.


Comes out in stores everywhere July 20th. Pre-order here.

Enter to win an advanced review copies of LINGER, Sisters Red, The Dead-Tossed Waves, and The Replacement on Maggie's blog.

Ingyen könyv az írótól személyesen!

Ez az infó azoknak hasznos elősorban akik

1. Tudnak angolul
2. Akik szeretik James Patterson és/vagy John Grisham és/vagy Dan Brown műveit

Egy Stephen Davison nevű író állítólag hasonló stílusban ír, és most korlátozott ideig ingyen letölthető egyik könyvének 3/4-e. A maradék 1/4-et is ingyen le lehet tölteni a pdf fájl végén kijelölt linken keresztül úgyhogy semmi gond, csak azt kell kiválasztani hogy nem szeretnél fizetni és máris tölheted le a maradékot, ha tetszett a könyv.

http://www.stephendavisononline.com/

2010. február 13., szombat

Nyerhetsz egy könyvet!

Nem, nem én általam, én csak közvetítek.

Többynire amerikai olvasóblogokon vannak olyan úgynevezett "Giveawayek" és "Contestek" ahol könyvet lehet nyerni. Vagy maga blogoló ajánlja fel egyik-másik újonnan megjelent elolvasott könyvét a közönségnek, vagy egy kiadó kérésének tesznek eleget és közvetítenek.

Itthon is van néha rá példa. Legutóbb például Natasha blogján lehetett megnyerni Regőczi Lalus - Az égig érő erdő című könyvét. Magam is a szerencsés nyertesek között voltam. :))

De egy külföldi játékon is nyertem már könyvet, úgyhogy gondoltam kicsit segítek azoknak akik szívesen résztvennének ilyeneken.

A mai első ajánlatom ez (angolul tudóknak előny):

A lány Ausztráliában blogol és úgy határozott hogy tart egy amolyan "Blogkövetők Játékát".
A lényege az, hogy nyilvánosan követned kell a blogját majd rá kell kattintani a "Fill out the form" feliratra és értelemszerűen válaszolni a kérdéseire. Extra pontokat is ad, hogyha terjeszted az igét a játékáról (ezt teszem most én)

A játék befejezése: 2010 március 19.

KATT AZ ALÁBBI KÉPRE!


Sok sikert!

2010. február 12., péntek

Postcrossing Péntek

Újabb - szívemnek kedves - Inge Löök képeslapok jöttek ki. :)

Nagyon tetszenek.
Érdemes magáncserére buzdítani a finneket. :)












Éhezők Viadala harmadik rész - már több tudható

Akik olvasták a Könyvmolyok blogon az Éhezők viadaláról szóló értékelésemet tudják, hogy az egyik személyes kedvencem lett. Itthon még nincs is hivatalos ideje a második rész magyar nyelvű megjelenésének, az amerikaiak azonban már a harmadikat olvashatják hamarost.

A trilógia első két részének ugye már eddig is tudtuk a címét és a történetét, de a harmadik rész borítóját és címét csak a tegnapi napon hozták nyilvánosságra!

Végre!

Tehát a könyv MOCKINGJAY címmel fog megjelnnei 2010. augusztus 24-én az Államokban!

És íme a borító:

Szégyellem a képes felem!

Hajaj. Jó régen nem írtam már.

A Könyvmolyos találkozón fel is vetették hogy mikor frissítek már?

Kérem alásan, ha az ember felfüggeszti a blogolást egy jó időre, akkor hajlamos elpuhulni. 
Velem is pontosan ez történt.

A rengeteg kihagyott idő után már nem gondoltam volna hogy érdemes lenne folytatni, hisz aki eddig is látogatott volna, mostanra már biztosan feladta.

Hát kérem! Megpróbálom újra!

Megpróbálok hetente legalább 1-2 bejegzést írni! (Amúgy nem hiszek az újévihez hasoló fogaldalmakban :)