2011. november 19., szombat

Karácsonyi visszaszámlálás 1.


A Molyon eltökéltem, hogy a Karácsonyig tartó visszaszámlálást én a kedvenc karácsonyi dalaimmal töltöm :) És ha már úgyis megírom őket a Molyra, miért ne tehetném ki ide a blogomra is! Nem igaz?

Igyekszem majd lehetőleg minden nap kiposztolni valamit, de ahogy a mostani időbeosztásomat ismerem nem biztos, hogy fog sikerülni. :)
A mai karácsonyi kedvencem ...

Josh Groban – Little Drummer Boy
Album címe: Noël


A Little Drummer Boy egy amerikai karácsonyi ének.
Katherine K. Davis nevű hölgy írta 1941-ben egy cseh népdal alapján (bár, hogy pontosan melyik volt az, a mai napig nem tudják beazonosítani), de csak 1955-ben vették fel először Carol of the Drum címmel, ráadásul az a Trapp Family Singers énekelte fel akiknek élete a MUZSIKA HANGJÁT ihlette.
(Bizony, a von Trapp család a valóságban is létezett!)
1958-ban már a ma is ismerhető címmel vette fel újra Harry Simeone Chorale, és ők is tették híressé a dalt. Annyira híres és kedvelt lett, hogy olyan nagynevű énekesek is belevették karácsonyi albumaikba az idők során, mint Marlene Dietrich, Johnny Cash, Bing Crosby, Stevie Wonder, Jimi Hendrix, David Bowie, Westlife, Destiny's Child, Whitney Houston, Boyz II Men és hát ugye Josh Groban :) De legújabban a Glee is.
A dal egy árva kisfiúról szól, aki bánatára semmi mást nem tudott adni a kis Jézusnak születésekor, mint azt hogy dobolt neki a dobján, de azt tiszta szívből adta neki és a Jézuska rámosolygott és tetszett neki.
Forrás: Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Little_Drummer_Boy)

Mi az ami tetszik ebben a feldolgozásban.
Először is Josh Groban hangja :D
De a másik abszolút kedvencem benne a skót duda. 

Nincsenek megjegyzések: